Koupele a inhalace

Nabídka koupelí

SIRNÁ KOUPEL

APLIKACE: klidová relaxace v nerezové vaně se sirnou termální vodou. Kombinace tepelného a chemického účinku vody. Teplota vody 36 - 37 °C. Následuje zábal.
INDIKACE: bolestivé stavy, hybné poruchy, svalové bolesti a křeče, stres.
KONTRAINDIKACE: akutní infekční nemoci, otevřené rány, nekompenzovaná hypertenze, dekompenzované srdeční a oběhové nemoci.

VÍŘIVÁ KOUPEL končetinová

APLIKACE: používají se vaničky pro ponoření dolních nebo horních končetin. Kombinace tepelného a chemického účinku vody spolu s mechanickým drážděním vodními proudy. Teplota vody 36 - 37 °C.
INDIKACE: svalová únava, poúrazové bolesti končetin, jizvy, poruchy citlivosti.
KONTRAINDIKACE: varixy (křečové žíly) dolních končetin, aktivní záněty, otevřené rány.

VÍŘIVÁ a perličková KOUPEL

APLIKACE: koupel v multifunkční vaně. Kombinace tepelného a chemického účinku sirné vody spolu s masážním působením vodních trysek. Teplota vody 36 - 37 °C.
INDIKACE: bolestivé stavy, hybné poruchy, svalové bolesti a křeče.
KONTRAINDIKACE: akutní infekční nemoci, otevřené rány, nekompenzovaná hypertenze, dekompenzované srdeční a oběhové nemoci.

PŘÍSADOVÁ KOUPEL

APLIKACE: klidová, perličková nebo vířivá koupel v multifunkční vaně. Termální voda je obohacena přísadou ve formě bylinného extraktu, rašeliny nebo soli. Přísadu si vybírá klient. Následuje zábal.
INDIKACE: bolestivé stavy, únava, regenerace svalové bolesti a křeče, stres.
KONTRAINDIKACE: akutní infekční nemoci, otevřené rány, alergie na přísadu, nekompenzovaná hypertenze, dekompenzované srdeční a oběhové nemoci.

 

 

INHALACE

INHALACE

APLIKACE: pomocí sprejových inhalátorů s přírodním minerálním pramenem (Vincentka) jsou vdechovány ústy či nosem (či obojím) velmi drobné částečky, které svým elektrostatickým nábojem a pH zvlhčují a ovlivňují epitel dýchacích cest a usnadňují tak odkašlávání. Vhodná je konzultace s lékařem.
INDIKACE: přetížené hlasivky u hlasových profesionálů, asthma bronchiale, chronická bronchitis, kuřácká bronchitis, prosté pročištění dýchacích cest.
KONTRAINDIKACE: akutní dušnost.